Monday, April 17, 2017

Tema 7/2017 : Hipster

Baiklah... tajuk kali ini memang mencabar dan penuh kontroversi. 💆. Tajuk ni tajuk baru dan baru je dengar di zaman ini. Wah, zaman gitu.

Everybody want to show their best. Best memang best, tapi ambil gambar dari orang lain walaupun gambar itu dari siblings, sedara dan lain-lain. Totally can't accept it.

Migrain teacher dengan you all ni. Rasanya dah diulang banyak kali semasa perjumpaan yang gambar mesti original yours... not ambil dari orang. 💢

Teacher dapat tau pn sebab pelajar sendiri mesej and these picture take from this and there. Sorry guys, teacher reject terus sebab bukti nyata.

W/bagaimanapun, masih ada yang sporting dan sangat bagus ambil gambar sendiri, send pada teacher ask that and this, this can or cannot..

So, mari layan gambar2 hipster di bawah.. Yang jadi kontroversi tu teacher tak masukkan la ye sebab.. uols know why 😁
































Till then, tata...

Sunday, April 16, 2017

Tema 6/2017 : Black & White

Hai, apa khabar?

Untuk tema ini, sama dengan tema tahun lepas. Walaubagaimanapun, sedikit kecewa dekat sini kerana terdapat pelajar yang mengambil jalan mudah dengan ciplak gambar dari encik google dan edit kepada black and white. Dan... yang paling sedih, hasil dari undian guru2, dia dapat paling banyak undi dannnnn hadiah juga telah diberikan kepadanya. 😢😢

Dapat kesan selepas beri hadiah kepada para pelajar dan tak kan nak minta balik hadiah tu kan. Cuma, secara jujurnya. awak telah mengambil hak orang lain yang lebih berhak dapat daripada awak.

So, dia dah minta maaf and peringatan telah diberikan. Teacher harap benda ni tidak akan berlaku lagi di masa akan datang.































































 Terima kasih atas komitmen yang telah diberikan..

Till then, tata...